Tannbehandling

Vi utfører tannbehandling på både hund og katt. Klinikken har et godt utstyrt og moderne tannbehandlingsrom som inkluderer en komplett tannunit, digital tannrøntgen, overvåkingsmaskiner, oksygenmaskin og gassnarkose. 

Tannrøntgen:

Røntgenundersøkelse er viktig i forbindelse med all tannbehandling. Dette for å kunne vurdere graden av sykdomsforandringer eller skader på tann og kjevebein. Vi kan også bruke tannrøntgen ved mistanke om små forandringer i kjevebein og nesehule som ofte ikke kommer frem ved vanlig røntgenundersøkelser.

 

Tannsteinfjerning:

Ved en ordinær tannpleie fjernes tannstein og plaque med ultralydscaler. Behandlingen avsluttes med at tennene blir polert. Ved all tannbehandling må pasienten være sedert eller i  narkose. 

Tanntrekk:

Vi utfører trekking av alle typer tenner. Det å trekke tenner er tidkrevende og det kan hende tannen må opereres ut. Dette gjøres alltid under full narkose. Skadde tenner gjør vondt og vil til slutt gå utover dyrets luktesans og oftere dyrets livskvalitet og allmenntilstand . 

Forebygging:

Det er mye du som dyreeier kan gjøre for å forebygge tannstein. Her på klinikken har vi ulike hjelpemidler:

  • Dietter (Dentalfôr)
  • Tannbørster og tannpasta
  • Microfiber cleaner
  • Tyggebein som forebygger plaque og dårlig ånde. Tyggebein er formet  for å gi mer tyggemotstand. Vi forhandler VeggieDent tyggebein i flere størrelser.
  • Tilskudd for å ha i dyrets drikkevann. Forebygger tannsteindannelse og motvirker dårlig ånde og plaque.