Avliving

Vi på klinikken vet at det er en tung avgjørelse å ta farvel med hunden eller katten sin. Vi prøver derfor alltid å imøtekomme eiers ønske om når dette skal gjøres.

Det som skjer ved ankomst vår klinikk er at vi tar imot dere, henviser dere inn på rommet og tar en liten prat om hva som skal skje og om eiers ønsker etter avlivingen. 

Vi kan tilby separat kremering, der har vi en avtale med Midt-Norsk Smådyrkrematorium. De tilbyr ulike typer urner, både nedbrytbare/ikke nedbrytbare, urner med tekst og/eller bilde, smykker etc. Alternativet er at dyret blir sendt til felles kremering. 

 

Det som skjer her hos oss:

Veterinæren gir dyret en bedøvelsessprøyte, slik at det sovner dypt. Vi som er ansatt ved klinikken forlater rommet en liten stund, slik at dere får være for dere selv til dyret sover godt. Etter ca. 15 minutter kommer vi inn og anretter dyret, klipper litt pels på framfoten slik at vi finner en blodåre, hvor vi så injiserer den siste væsken. Væsken er som et veldig sterkt sovemiddel, og gjør at dyret sovner fredfullt og smertefritt inn. Etter noen minutter vil veterinæren lytte med stetoskop, for å forsikre at hjertet har sluttet å slå. Er det ønskelig så får dere være igjen på rommet for å ta farvel.