Ansatte

 

uten navn Martin Kaldahl

Veterinær og eier av bedriften

Martin studerte ved Justus-Liebig universität Giessen i Tyskland og ble uteksaminert i 1976. Han er født inn i en dyrlegefamilie, og begynte umiddelbart etter studiet med praksis i Namdalen. I starten var det praksis på produksjonsdyr men med spesiell interesse for smådyr, og spesielt hund. Vi hadde allerede fra midten av -70 tallet klinikk med røntgenapparat og utførte jevnlig operasjoner inkludert en god del ortopediske inngrep. Dette var på det tidspunktet ikke vanlig i Norge. 

Martin har alltid bygd kompetanse ved å delta på etterutdanning flere ganger i året, i både ut- og innland. Han er en av Norges første spesialister på smådyr, hund og katt.  I 1989-90 startet han opp første byggetrinn av Grong Dyreklinikk, og hadde første pasient inne på langfredag 1990. Senere er klinikken påbygd tre ganger og omgjort flere ganger innvendig for å tilpasse utviklingen i dyreklinikker. Grong Dyreklinikk er en av de aller første klinikkene i Norge som ble sertifisert som dyreklinikk. Dette er et kvalitetsstempel på klinikkdrift og kompetanse. 

I 22 år har Martin vært inspektør i DNV’s (den norske veterinærforening) tilsynsutvalg for dyreklinikker og har i flere omganger reist Norge rundt for å sertifisere dyreklinikker. Gjennom dette arbeidet har han førstehånds kjennskap og kunnskap om alle sertifiserte dyreklinikker i Norge.

I alle år har Martin vært heltids dyrelege i Grong, med unntak av en kortere periode som ansatt ved en dyreklinikk i Lillehammer. 

Martin er familiefar med 4 døtre som alle er ute av redet for lenge siden. Disse har i tillegg gitt barnebarn og i det siste flere oldebarn. Av hobby kan nevnes alpinsport i yngre år, og 16 år med travsport med flere gode hester. Martin liker å fly lavt i BMW. 

For tiden er Martin i ferd med å planlegge en stor utbygging av klinikken. Grong Dyreklinikk vil i løpet av 2020 bli nesten dobbelt så stor og inneholde mye nytt og moderne utstyr. Alt dette for å i framtiden gi de beste forhold for undersøkelse, diagnosesetting og behandling av våre pasienter. 

 


Anita Inderdal 

Veterinær, BVM&S

Anita ble ansatt hos oss på Grong Dyreklinikk i 2019 , og jobber heltid.  Hun studerte ved anerkjente The Royal School of Veterinary Studies ved University of Edinburgh, hvor hun var ferdig i 2007. Hun har en allsidig bakgrunn, og har jobbet i hestepraksis, med produksjonsdyr og offentlig forvaltning. Hun har også vært daglig leder ved ulike dyreklinikker og dyrehospital. Hun har i flere år deltatt i både primærvakt og spesialvakt for smådyr. Anita har betydelig erfaring og kompetanse innen familie- og sportsdyr, og deltar jevnlig på kurs i både ut- og innland.

Anitas hovedinteresser er indremedisinske utredninger, halthetsutredninger og alle typer kirurgi. Hun er i ferd med å avslutte en omfattende 3 årig etterutdanning innen bløtvevs- og ortopedisk kirurgi, som gir tittelen GP CERT SAS (europeisk sertifikat i kirurgi). Hun er autorisert patella attest utsteder og BOAS gradør.

Hun er medlem av Sunnhetsutvalget i NKK, fast veterinærspaltist i bladet Fuglehunden og har fase 1 og fase 2 kurs på jakthund gjennom FKF/NKK.

Bor på Steinkjer med sine tvillinger, den eldste datteren har flydd fra redet og studerer jus i UK. De er en aktiv familie som elsker å være ute i naturen, gjerne på jakt og fiske. Hun er en ivrig jeger og er en aktiv deltaker på jaktprøver med sine 5 jakthunder. I tillegg har de en halv lubben og egenrådig britisk korthår katt. 


Mona Seline Falmår

Daglig Leder og klinikkassistent

Mona begynte i jobben som klinikkassistent ved Grong Dyreklinikk i 2013 og er nå i dag daglig leder. Hun har en stor interesse for å øke egen kompetanse og har deltatt på mange kurs i forskjellige kliniske fagfelt.

 I tillegg til å ha administrativt ansvar er Mona vår “IT-ekspert”, HMS-ansvarlige og IK-ansvarlige. Hun deltar i alle aspekter i bedriften og liker å ha kontroll på det som skjer rundt henne.

Hennes spesialfelt og store interesseområder er anestesi/analgesi, Pre- og post. operativ pasientcare og billeddiagnostikk. Mona har lang erfaring og solid kompetanse innen anestesi og analgesi. Hun er vår faste anestesør på alle store kirurgiske inngrep. På operasjonsstua er hun i sitt ess og sørger for at ditt dyr er i trygge hender under sedering/narkose.

Mona er strukturert, kunnskapsrik og arbeidsom. Dyr, spesielt hester og hunder, er hennes lidenskap. Eier selv 3 hester som hun bruker i sprang/dressur. Hun har også hunden Pia som er med i stallen og på jobb hver eneste dag. I yngre dager var Mona svært aktiv i fotball og alpint og var tatt ut på satsningslag i begge grener. Mona har også jobbet som lærer i hestefag på videregående skole, i tillegg jobbet hun i administrasjonen på skolen.


Linda Mari Jåma.     

Heltidsansatt Klinikkassistent

Linda Mari har jobbet ved klinikken i 15 år. Hun innehar en enorm erfaring og kompetanse innen alle aspekter av den daglige driften ved klinikken. Hennes hovedansvarsområde er klinikkens in-house laboratorium. Det innebærer ansvar for rutiner og kvalitetssikring, prøveuttak, behandling og analyser av blod, urin eller andre kroppsvæsker. Hun er også ansvarlig for innsending av prøver til andre laboratorier. 

En av Lindas hovedinteresser er tenner og tannbehandling, som innebærer tannsteinfjerning, klargjøring og monitorering av pasienter for tanntrekk og munnhulekirurgi. Hun er også den som betjener vår tannrøntgen. 

Linda Mari er for all del vår kjære og faste operasjons assistent. Vi har ikke tall på alle de timene hun har assistert ved operasjonsbordet som aktiv medhjelper, med sin klokskap og tålmodighet. Hun er tryggheten selv, som vises godt etter mange års erfaring. Ved indremedisinske utredninger kommer også hennes kompetanse til uttrykk. Hun er observant og god å ha ved prøvetaking. I tillegg er hun effektiv, trivelig og har et medfødt anlegg for å håndtere dyr på riktig vis. Dyrene blir rolige i hennes hender. Kompetansen opprettholder hun ved å regelmessig delta på kurs og faglige samlinger.  

All behandling med laser ved klinikken utføres av Linda Mari. 

Før hun begynte i klinikken var Linda ansatt ved en avlsstasjon for travhester i 2 år. Hun trente starthester og drev med klargjøring for både sæduttak og inseminering av hester. 

Hjemmeadressen er i Røyrvik hvor hun bor sammen med mann og to døtre. De driver med reindrift i Børgefjell. Hun har også tre hunder av rasene finsk lapphund, australsk terrier og pomeranian. 

Ellers er Linda en trivelig kollega med humor og en skremmende god husk!

 


Siv-Elin Andersen
Klinikkassistent
 
Siv-Elin begynte hos oss November 2016, og har heltidsstilling som assistent.
Hun er som nordlendinger flest, meget blid og trivelig. Siv-Elin har i flere år jobbet i dyrebutikk, og har god erfaring med salg.
På hjemmefronten har hun både samboer og ei herlig schæfertispe som heter Qiwi.
Fritida bruker hun på turer i skog, fjell og mark. Toppturer er GØY!

 

 

 

Astrid Brauten     Astrid

Klinikkassistent

Astrid er deltidsansatt. Hun har vært tilknyttet klinikken i to perioder. Første periode var fra 1992-2000, andre periode var fra 2012 til dags dato. I mellom de to periodene benyttet Astrid tiden til å drive egen klesbutikk! Hun jobbet også på delelager for et lokalt bilverksted.  Hun har også vært hundeeier i en årrekke.

Astrid er ei meget driftig og arbeidsom dame vi setter stor pris på!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Anja Aasen

Dyrepleier                                                                INFO/BILDE KOMMER…


 

 

Berit Skarland Kjøglum

Veterinær

Berit er husets stordyrpraktikker og har vært ved Grong Dyreklinikk i 10 år. Berit har i tillegg til praksisarbeidet oppgaver innenfor helsetjenesten for storfe og er tilsynsveterinær i kyllingproduksjon. I tillegg tar hun et tak i klinikken når hun er på vakt.I tillegg til jobben er hun småbarnsmor til to og ivrig trimmer på ski.