Ansatte

 

uten navn Martin Kaldahl

Veterinær og eier av bedriften

Martin studerte ved Justus-Liebig universität Giessen i Tyskland og ble uteksaminert i 1976. Han er født inn i en dyrlegefamilie, og begynte umiddelbart etter studiet med praksis i Namdalen. I starten var det praksis på produksjonsdyr men med spesiell interesse for smådyr, og spesielt hund. Vi hadde allerede fra midten av -70 tallet klinikk med røntgenapparat og utførte jevnlig operasjoner inkludert en god del ortopediske inngrep. Dette var på det tidspunktet ikke vanlig i Norge. 

Martin har alltid bygd kompetanse ved å delta på etterutdanning flere ganger i året, i både ut- og innland. Han er en av Norges første spesialister på smådyr, hund og katt.  I 1989-90 startet han opp første byggetrinn av Grong Dyreklinikk, og hadde første pasient inne på langfredag 1990. Senere er klinikken påbygd tre ganger og omgjort flere ganger innvendig for å tilpasse utviklingen i dyreklinikker. Grong Dyreklinikk er en av de aller første klinikkene i Norge som ble sertifisert som dyreklinikk. Dette er et kvalitetsstempel på klinikkdrift og kompetanse. 

I 22 år har Martin vært inspektør i DNV’s (den norske veterinærforening) tilsynsutvalg for dyreklinikker og har i flere omganger reist Norge rundt for å sertifisere dyreklinikker. Gjennom dette arbeidet har han førstehånds kjennskap og kunnskap om alle sertifiserte dyreklinikker i Norge.

I alle år har Martin vært heltids dyrelege i Grong, med unntak av en kortere periode som ansatt ved en dyreklinikk i Lillehammer. 

Martin er familiefar med 4 døtre som alle er ute av redet for lenge siden. Disse har i tillegg gitt barnebarn og i det siste flere oldebarn. Av hobby kan nevnes alpinsport i yngre år, og 16 år med travsport med flere gode hester. Martin liker å fly lavt i BMW. 

For tiden er Martin i ferd med å planlegge en stor utbygging av klinikken. Grong Dyreklinikk vil i løpet av 2020 bli nesten dobbelt så stor og inneholde mye nytt og moderne utstyr. Alt dette for å i framtiden gi de beste forhold for undersøkelse, diagnosesetting og behandling av våre pasienter. 

 


Anita Inderdal 

Veterinær, BVM&S

Anita ble ansatt hos oss på Grong Dyreklinikk i 2019 , og jobber heltid.  Hun studerte ved anerkjente The Royal School of Veterinary Studies ved University of Edinburgh, hvor hun var ferdig i 2007. Hun har en allsidig bakgrunn, og har jobbet i hestepraksis, med produksjonsdyr og offentlig forvaltning. Hun har også vært daglig leder ved ulike dyreklinikker og dyrehospital. Hun har i flere år deltatt i både primærvakt og spesialvakt for smådyr. Anita har betydelig erfaring og kompetanse innen familie- og sportsdyr, og deltar jevnlig på kurs i både ut- og innland.

Anitas hovedinteresser er indremedisinske utredninger, halthetsutredninger og alle typer kirurgi. Hun er i ferd med å avslutte en omfattende 3 årig etterutdanning innen bløtvevs- og ortopedisk kirurgi, som gir tittelen GP CERT SAS (europeisk sertifikat i kirurgi). Hun er autorisert patella attest utsteder og BOAS gradør.

Hun er medlem av Sunnhetsutvalget i NKK, fast veterinærspaltist i bladet Fuglehunden og har fase 1 og fase 2 kurs på jakthund gjennom FKF/NKK.

Bor på Steinkjer med sine tvillinger, den eldste datteren har flydd fra redet og studerer jus i UK. De er en aktiv familie som elsker å være ute i naturen, gjerne på jakt og fiske. Hun er en ivrig jeger og er en aktiv deltaker på jaktprøver med sine 5 jakthunder. I tillegg har de en halv lubben og egenrådig britisk korthår katt. 


Mona Seline Falmår

Daglig Leder og klinikkassistent

Mona begynte i jobben som klinikkassistent ved Grong Dyreklinikk i 2013 og er nå i dag daglig leder. Hun har en stor interesse for å øke egen kompetanse og har deltatt på mange kurs i forskjellige kliniske fagfelt.

 I tillegg til å ha administrativt ansvar er Mona vår «IT-ekspert», HMS-ansvarlige og IK-ansvarlige. Hun deltar i alle aspekter i bedriften og liker å ha kontroll på det som skjer rundt henne.

Hennes spesialfelt og store interesseområder er anestesi/analgesi, Pre- og post. operativ pasientcare og billeddiagnostikk. Mona har lang erfaring og solid kompetanse innen anestesi og analgesi. Hun er vår faste anestesør på alle store kirurgiske inngrep. På operasjonsstua er hun i sitt ess og sørger for at ditt dyr er i trygge hender under sedering/narkose.

Mona er strukturert, kunnskapsrik og arbeidsom. Dyr, spesielt hester og hunder, er hennes lidenskap. Eier selv 3 hester som hun bruker i sprang/dressur. Hun har også hunden Pia som er med i stallen og på jobb hver eneste dag. I yngre dager var Mona svært aktiv i fotball og alpint og var tatt ut på satsningslag i begge grener. Mona har også jobbet som lærer i hestefag på videregående skole, i tillegg jobbet hun i administrasjonen på skolen.


Linda Mari Jåma.      Linda

Klinikkassistent

Heltidsansatt assistent og fast operasjonsassistent. Linda liker godt å øke sin egen kompetanse og har mange kurs bak seg.  Hun har bakgrunn fra reindrift, hest og hund. Utdannet ved Travskolan i Wången som hestepasser. Var tidligere ansatt på stor avlsstasjon for travhest i 2 år. Har selv hunder av rasene Svensk Lapphund og Australsk Terrier og Cairn Terrier, som er hennes trofaste turkamerater. Linda Mari har et medfødt anlegg for å håndtere dyr på riktig vis og er en god arbeidskollega.


Siv-Elin Andersen
Klinikkassistent
 
Siv-Elin begynte hos oss November 2016, og har heltidsstilling som assistent.
Hun er som nordlendinger flest, meget blid og trivelig. Siv-Elin har i flere år jobbet i dyrebutikk, og har god erfaring med salg.
På hjemmefronten har hun både samboer og ei herlig schæfertispe som heter Qiwi.
Fritida bruker hun på turer i skog, fjell og mark. Toppturer er GØY!

 

 

Astrid Brauten     Astrid

Klinikkassistent

Astrid er deltidsansatt. Hun har vært tilknyttet klinikken i to perioder. Første periode var fra 1992-2000, andre periode var fra 2012 til dags dato. I mellom de to periodene benyttet Astrid tiden til å drive egen klesbutikk! Hun jobbet også på delelager for et lokalt bilverksted.  Hun har også vært hundeeier i en årrekke.

Astrid er ei meget driftig og arbeidsom dame vi setter stor pris på!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Berit Skarland Kjøglum

Veterinær

Berit er husets stordyrpraktikker og har vært ved Grong Dyreklinikk i 10 år. Berit har i tillegg til praksisarbeidet oppgaver innenfor helsetjenesten for storfe og er tilsynsveterinær i kyllingproduksjon. I tillegg tar hun et tak i klinikken når hun er på vakt.I tillegg til jobben er hun småbarnsmor til to og ivrig trimmer på ski.